Inleiding

Wij, Maison Verde, zijn een start-up die de mooiste planten in combinatie met een hippe lijn dolomieten potten bij jou aan de deur laat leveren. Dit scheelt een hoop gedoe en je haalt tegelijkertijd de meest verse kwaliteit in huis. Dit weten wij te bewerkstelligen door nauw contact met de kwekers en het overslaan van de traditionele logistieke lijnen. Wij kunnen geen levering op de dag van bestelling beloven, maar 99% van de bestellingen worden binnen twee werkdagen bij Post-NL’s dochteronderneming Myparcel afgeleverd. Wij garanderen een 100% tevredenheidsgarantie, dus als er iets is, app of mail ons en we lossen het op. Bekijk nu ons aanbod.

Potten

Ook zo’n hekel aan de ellenlange rij met oubollige potten met tig verschillende maten die je in tuincentra tegenkomt? Maison Verde beschikt over een eigen exclusieve pottenlijn welke precies op maat zijn gemaakt voor onze plantencollectie. De potten zijn van het ijzersterke dolomieten materiaal en zijn met de hand gemaakt. De Cylinder Cement pot is de meest robuuste en stoerste versie en komt het beste uit in wat donkerdere inrichting. De combinatie Cylinder Cement met de Cycas is een van onze aanraders. De Yellow-White pot komt mooi uit in wat lichtere en kleurrijke kamers, maar is ook ideaal als eyecatcher in een wat rustigere inrichting. Met bijvoorbeeld de Yucca in de Yellow-White pot heb je de komende jaren een erg hippe combi in huis. Tot slot hebben we de Pink Terra in onze lijn. Een iets rustigere pot welke in elk interieur gedijt. Door de “white wash” krijgt de terracotta basiskleur een subtiele roze gloed. Deze natuurlijke pot laat de plant meer spreken, waardoor in onze ogen elke combinatie geschikt is.

Verzorging

Elke plant heeft zijn eigen specifieke tips. Deze zijn op elke productpagina te vinden. Toch willen wij de kans niet onbenut laten om wat algemene tips te geven. Normaal gesproken geldt er dat te veel water eerder schadelijk kan zijn voor een plant dan te weinig water. Het is namelijk slecht voor de wortels als ze te lang nat staan, aangezien er dan kans is op rotting. We begrijpen dat het lastig is, maar wees daarom niet te enthousiast met water geven. Alle planten hebben een (sub)tropische afkomst en zijn de regenseizoenen gewend, maar op die plaatsen zijn de temperaturen ook hoger en verdampt de regen sneller. Op Nederlandse kamertemperatuur is deze mate van verdamping veel lager en kan een plant langer met een scheut water mee. Het is dan ook goed om zo nu en dan even aan de grond van de plant te voelen. Als de grond namelijk nog vochtig aanvoelt, is dit een goede indicatie dat de plant op dat moment nog geen behoefte heeft aan een nieuwe scheut.

kaart

Ons assortiment komt dus voornamelijk van oorsprong voor in een (sub)tropisch klimaat met regenseizoenen. De watertemperatuur van de neerslag in die gebieden is relatief hoog. Om de plant zo goed mogelijk thuis te laten voelen is het een tip om met lauw water de plant water te geven. Deze tip geldt eigenlijk voor het gehele assortiment, maar met name voor de Alocasia, Calathea, Ginseng en de Polyscias die hun oorsprong in tropische regenwouden vinden. De temperatuur in de gemiddelde huiskamer in Nederland is echter een stuk lager, waardoor je deze planten gemiddeld maar één keer per week water hoeft te geven. Op warme dagen is het aan te raden om niet midden op de dag water te geven, zodat de planten minder last hebben van een schrikeffect van het minder warme water.

De vier eerder genoemde planten zijn vrij sterk, maar hebben iets specifiekere verzorging nodig dan bijvoorbeeld de Euphorbia, Yucca en de Dracaena, die uit Mexico en de drogere delen van de Verenigde Staten en Afrika komen. Dan hebben we nog de Cycas, welke wordt opgekweekt in tropische gebieden, maar vervolgens erg goed tegen een stootje kan en weinig verzorging nodig heeft.

Tot slot houden de planten uit ons assortiment over het algemeen niet van tochtige plekken. Om alle verzorgingstips even in perspectief te zetten: dit zijn enkel tips om de kwaliteit van de plant optimaal te houden, maar de planten zijn ijzersterk en overleven het ook in minder goede omstandigheden. Geen zorgen dus als je door bijvoorbeeld vakanties even niet naar de plant kan omkijken.